Lyhyesti Pori Jazz -kohusta

Tänään on kohuttu Aki Ruotsalan haastattelussa antamista kommenteista koskien seksuaalivähemmistöjä. Tässä lyhyesti henkilökohtaista pohdintaa kohusta. Huom: Ei sisällä edustamani järjestön virallista kantaa.

Haluan alleviivata, ettei ihmisen seksuaalinen suuntautuminen tai muutkaan henkilökohtaiset ominaisuudet kuulu muiden arvioitaviksi. Osaa Akin haastattelussa esittämistä kommenteista pidän epäonnistuneina ulostuloina.

Itse näen kaikki ihmiset tasa-arvoisina ja ihmisarvoltaan yhtäläisinä. Jokaisella tulee olla oikeus olla juuri sellainen kuin on. Oma järjestöni on nähdäkseni puolustanut ja tulee toivottavasti jatkossakin puolustamaan niin sananvapautta kuin muitakin perus- ja ihmisoikeuksia.

Sananvapaudesta puhuttaessa on hyvä muistaa se, että se toimii molempiin suuntiin. Julkisuudessa saa sanoa lähtökohtaisesti mitä haluaa, mutta myös sen aiheuttamat reaktiot julkisuudessa (tunnetaan myös ”someraivona”) ovat osa sananvapauden käyttämistä. Eli argumentit siitä, etteikö tiettyjä arvoja omaava henkilö saisi tuoda kantaansa julki, eivät tässä(kään) tapauksessa ole kovin kestäviä. Kyllä näin saa tehdä, mutta täytyy muistaa, että myös vastakkaisia näkemyksiä esittävät käyttävät vain omaa sananvapauttaan. Ei eri mieltä oleminen tarkoita sananvapauden rajoittamista.

Mitä tulee Akin erottamiseen Jazzien toimitusjohtajan paikalta, en näe tässäkään sananvapautta loukatun. Tomitusjohtajan vastuu on varsin suuri. Hän ei ole hallintoelinluonteensa vuoksi työsopimuslain piirissä, jolloin irtisanomisen osalta pelataan eri säännöillä. Tämä täytyy osata nähdä puhtaana bisneksenä. Pori Jazzien kannalta ei ollut kohun jälkeen kannattavaa antaa Akin jatkaa pestissään. Ei erottaminen toimesta tässä tapauksessa ole sananvapauden rajoittamista, vaan liiketoimintaa. Totta kai tämä tuntuu rajulta ratkaisulta ja henkilökohtaisesti harmittaa Akin puolesta, että näin kävi.

Joka tapauksessa haluan toivottaa tsemppiä Akille! Minun tuntemani Aki on erittäin pätevä, karismaattinen ja luotettava osaaja. Uskon, että hän lähtee leuka pystyssä kohti uusia haasteita tästäkin vastoinkäymisestä jotain oppineena.

2 vastausta artikkeliin “Lyhyesti Pori Jazz -kohusta”

  1. Tässä vähän oma sananvapautta: olipas selkärangaton ja typerä kirjoitus. Ilman Akia teitä kristillisiä nuoria ei olis.

    Tykkää

    1. Sananvapautta saa täälläkin käyttää. Tosin huomauttaisin, että ”kristilliset nuoret” on terminä hieman harhaajohtava. Puolueen ja nuorisojärjestön nimi on vaihdettu jo aikapäiviä sitten, joten ”KD Nuoret” tai ”kristillisdemokraattiset nuoret” on oikeampi 🙂

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s